2014. február 11.

Rozmaringos harcsafilé borsos almával

Ez az étel úgy született, hogy késésben lévén, kétségbeesetten próbáltam köretet találni a hal mellé, persze olyat, ami belefér a diétánkba. Keresgéltem a kamrában, és az alma tűnt a legvonzóbb alapanyagnak. Persze "csak úgy simán" megpárolni vagy kompótnak nem akartam, de amikor a rózsabors is a szemem elé került, már tudtam, hogy többféle borssal fogom ízesíteni, meg persze rozmaringgal, ami az egyik nagy kedvenc fűszerem!:) A végeredmény engem igazolt, és ez a köret azóta - különféle húsok mellé - időről időre asztalra kerül nálunk. Szerintünk nagyon finom!:) Kíváncsi lennék, nektek ízlik-e?

A recept eredetileg egy tavalyi Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók 2 személyre

40 dkg harcsafilé

őrölt fekete bors
2-3 evőkanál zabpehelyliszt
8-10 felaprított rozmaringlevél
1 kávéskanál pirospaprika

a sütéshez:
1 dl olaj

az almás körethez:
70 dkg alma
1 evőkanál vaj

1 csapott evőkanál xilit (vagy cukor)
3 szem szegfűbors
1 kávéskanál rózsabors
5-6 felaprított rozmaringlevél
2 evőkanál száraz fehérbor

Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, az almát átforgatjuk benne, sóval és cukorral ízesítjük. A borsokat mozsárban (vagy kés lapjával) összezúzzuk, és a rozmaringgal együtt az almára szórjuk. A borral felöntjük, lefedjük, és időnként megkeverve kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk. Elzárjuk alatta a lángot.
Közben a halat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztet elkeverjük a rozmaringgal és a pirospaprikával. Az olajat széles serpenyőben felhevítjük, és a lisztbe mártott hal mindkét oldalát átsütjük rajta.
A halat a párolt almával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin