2015. június 8.

Újhagymás halfilé


Ez is régebbi Kifőztükös recept, érdemes kipróbálni!:)




Hozzávalók 2 személyre

40 dkg halfilé
1 csomó újhagyma a zöldjével együtt
1 paradicsom
citromlé
aprított rózsabors vagy őrölt fekete bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejszín
vaj

A halfilét 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. A hagymát, a paradicsomot és a petrezselyemzöldet megmossuk, felaprítjuk, összekeverjük.

Egy akkora sütőedényt, amiben a halszeletek éppen elférnek egymás mellett, vékonyan kivajazunk. Beleszórjuk a zöldségek felét, ráhelyezzük a halat, végül elosztjuk a tetején a maradék zöldséget. Kicsit sózzuk és borsozzuk, utána leöntjük a tejszínnel. Letakarjuk fóliával, és 180-200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, az étel tetejére néhány vajdarabkát szórunk, és a sütőbe visszadugva, kicsivel erősebb hőfokon addig pirítjuk, míg a zöldségek egy kis színt nem kapnak, de még szósz is marad a tepsiben.

Sóval, borssal és zöld fűszerekkel szórt, grillezett padlizsánnal tálalva szénhidrátszegény étrendbe illeszthető, de bármilyen, tetszés szerinti körettel fogyaszthatjuk. 

Tipp: ha a tejszínt kókusztejre cseréljük, paleo fogás lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin