2015. október 17.

Padlizsános csirkemell


Ez is tavaly októberi Kifőztükös recept, mindenkinek ajánlom, aki szereti a padlizsánt.



Hozzávalók 2 személyre

40 dkg csirkemellfilé
1-2 padlizsán (kb. 40 dkg)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kis csilipaprika (elhagyható)
2 szál friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
10 friss bazsalikomlevél vagy 1 kávéskanál szárított
1 kis csokor petrezselyemzöld
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 paradicsom
kevés édesítő

őrölt bors

Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a kockákra vágott csirkemellet. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a héjától megfosztott, apróra vágott paradicsomot, és a fűszerekkel ízesítjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Ha szükséges, önthetünk alá kevés vizet.
Közben a kockákra vágott padlizsánt a maradék olajon, tapadásmentes serpenyőben barnásra sütjük. A paradicsomos raguhoz szórjuk, és néhány perc alatt összemelegítjük. Sóval utánaízesíthetjük.

Tipp: ha kiadósabb fogást szeretnénk, kínálhatunk mellé – szárazon mérve – 8 dkg párolt basmati rizst. Akkor már nem paleo, de cukorbetegek étrendjébe beilleszthető ételt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin