2018. január 27.

Duplán szezámos, sós perec

A januári Kifőztük magazinban jelent meg a recept, de karácsonykor túl voltunk 3 adag sütésén, mert mindenkinek nagyon ízlett a perec :)



Hozzávalók
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg szezámmagliszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
9 dkg kacsazsír
1 tojássárgája
2 kávéskanál só
kb. 4 evőkanál tejföl
a tetejére:
1 tojásfehérje
szezámmag

A liszteket elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd a zsírral összemorzsoljuk. A tojássárgáját is hozzáadva összegyúrjuk, közben apránként beledolgozzuk a tejfölt – puha, formázható tésztát kell kapnunk. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a perecformával kiszúrjuk. (A leeső tésztát újra összegyúrjuk, szaggatjuk.) Mindet sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük felvert tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses üzemmódban 12-14 perc alatt világosbarnára sütjük.

Tipp: a sütőpapíron maradt szezámmagot salátába szórhatjuk vagy akár el is ropogtathatjuk. Pogácsát is készíthetünk a tésztából, ha sietős a dolog :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin